Go Back

Pasta med rökt lax

Ingredienser
  

  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
  • 1 gul lök, hackad
  • 400 g tagliatelle
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 finrivet skal (endast det gula), till servering

Instruktioner
 

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  • Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.