Go Back

Matlåda med rökt lax

Ingredienser
  

  • 2 ägg
  • 4 dl kokt matvete
  • 0.5 gurka, fintärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 dl skivade oliver
  • 2 tsk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk färsk spenat
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 2 dl färsk böngrodd
  • 200 g varmrökt lax eller 100 g kallrökt
  • salt

Till servering:

  • 2 dl cottage cheese
  • 1 dl hackade färska örter

Instruktioner
 

  • Koka äggen till önskad konsistens. Blanda matvete med gurka, rödlök, oliver, olivolja och finrivet citronskal (endast det gula). Smaka av med salt och citronsaft. Fördela matvetet i 2 matlådor och lägg i spenat, tomater, groddar, ägghalvor och rökt lax. Servera med cottage cheese.