Go Back

Laxgryta med fänkål och persilja

Ingredienser
  

  • 1/2 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 st Fänkålsstånd (ca 500 g)
  • 1 st Gul paprika,
  • 3 msk Oliv- eller rapsolja
  • 1 förp Krossade tomater
  • 5 dl Fiskbuljong
  • 2 dl Grädde
  • 2 tsk Fänkålsfrön (mortlade)
  • 500 g Laxfilé
  • 3 krm Salt
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Bladpersilja (Hackad till dekoration)
  • Bröd, ris, gryn eller kokt potatis

Instruktioner
 

  • Skala och strimmla den gula löken
  • Skala och hacka fänkålen
  • Strimmla paprikan i grova bitar
  • Tärna laxfilén
  • Fräs lök, vitlök, fänkål och paprika mjukt i olja i en gryta
  • Tillsätt tomater, buljong och grädde och låt grytan koka upp.
  • Tillsätt den mortlade fänkålen och låt grytan sjuda i 10 minuter
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt laxen och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  • Dekorera med persilja och servera med bröd, ris, gryn eller kokt potatis enligt eget val